fbpx

Milyen előnyei vannak a prémium fogászati ​​implantátumoknak?

A prémium, azaz a legjobb minőségű implantátumokat azoknak a betegeknek ajánljuk, akik a legjobbat akarják, de azoknak is, akiknél az állcsont minősége és mennyisége elégtelen és szeretnék elkerülni a későbbi komplikációkat.

A fogászati ​​implantátumok iparága gyorsan fejlődött 1965 óta, amikor először használták őket a foggyógyászatban. Az első titán fogászati ​​implantátumok megjelenése óta a gyártási és feldolgozási technológiák óriásit változtak.

Amikor prémium implantátumokról beszélünk, sok márkanév felvetődhet, azonban tény, hogy a dentális implantátumok felfedezése és használata Per-Ingvar Brånemark svéd kutatóorvos nevéhez és a Nobel Biocare céghez kötődik. Lévén, hogy a piacon a legrégebb óta jelen lévő fogászati implantátum, rengeteg kutatás és tapasztalat van a fejlesztések mögött, így a Nobe Biocare márka összeforrt a minőség és innováció fogalmával, tehát élen járnak a fogászati implantátumok fejlesztésében és gyártásában.

A Nobel Biocare implantátumokkal végzett fogpótlások kiemelkedően nagy százalékban sikeresek voltak a beavatkozások során, vagyis beépítésükkor szinte 100%-os biztonsággal elmondható, hogy a foghiány problémájára egy életre szóló megoldást nyújtottak. Emiatt nem meglepő a tény, hogy a Nobel Biocare életre szóló garanciát vállal az implantátumaik anyagára és minőségére.

  Mivel emelkednek ki a prémium implantátumok?

  • Gyártóik élen járnak a fejlesztésben és gyártástechnológiában, folyamatosan tudományos vizsgálatokat folytatnak.
  • Megfelelnek a nemzetközi szabványoknak és a gyártás során szigorú minőségellenőrzésen esnek át.
  • Tartós, prémium anyagokat alkalmaznak, az ötvözetben nagyon magas a titánium aránya, szemben más, középkategóriás implantátumokkal, amelyek nagyobb arányban tartalmaznak más ötvözőanyagokat. Emiatt a Nobel Biocare által alkalmazott anyagot kereskedelmi tiszta titánnak is nevezik, mely biztosítja a jó beépülést és a mechanikai ellenállóságot.
  • A prémium implantátumok speciális felületkezelésen esnek át.
  • Egyedi formával és kialakítással rendelkeznek.
  • A gyártók szorosan együttműködnek a páciensekkel és a szakorvosokkal, és a valós tapasztalatok felhasználása jelenik meg az implantátumokban.
  • Az egyes implantátumok alkatrészeit sosem vonják ki a forgalomból. Ezáltal nem fordulhat elő, hogy az implantátumodhoz használt felépítménye valamely oknál fogva nem elérhető, amennyiben arra szükség lenne.
  • A gyártó annyira biztos a terméke minőségében, hogy az implantátum anyagára örökélet garanciát vállal.

  Nobel Biocare prémium fogászati implantátumok kiemelt előnyei:

  A Nobel Biocare implantátumok sikerét több mint 40 éves klinikai tanulmányokkal igazolták a fogászat területén. A klinikai vizsgálatok rendkívül fontosak az orvostudományban, különösen a fogászatban használt anyagok esetében. A mérnökök által a termék tervezése során alkalmazott elméletet csak gyakorlati demonstrációkkal – klinikai vizsgálatokkal – lehet alátámasztani.

  A Nobel Biocare implantátumok gyártási folyamatai az ISO 13485 (Orvostechnikai eszközök gyártása) szabvány szerint tanúsítottak. A minősítés rendkívül fontos, hiszen az implantátum hosszú távú befektetés, csak a minőségi implantátum állja ki az idő próbáját.

  Az implantátumok speciális felületkezelése, a TiUnite (szabadalmazott implantátum felület) csökkenti a csontszövetbe ágyazódás idejét és serkenti a csont aktív növekedését az implantátum teljes felületén (oszteovezetés).

  Ezek az innovatív szempontok egyértelmű előnyöket jelentenek a piacon lévő többi fogászati ​​implantátumhoz képest.

  A páciensek gyakran ár-orientáltak a fogászati ​​implantátum kiválasztásakor. Nem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy más fogászati ​​szolgáltatásokkal ellentétben az implantátumok hosszú távú befektetések.  A sikertelen implantáció összességében nagyobb anyagi kárt hoz, mint ameilyen haszonnal kecsegtet.

  A Nobel Biocare mottója mindent elmond implantátumaikról – „Termékek az életért!”.

  Kezelés előtt feltétlenül konzultáljon szájsebészével, hogy az igényeinek leginkább megfelelő implantátumot tudja kiválasztani.