fbpx

A fogak, amik egyből szembetűnnek…

Mindannyiunk vágya a szép mosoly, hiszen a mosoly önbizalmat ad, boldogságot közvetít. A szép mosoly hozzásegít az ápolt és esztétikus megjelenéshez. Egy igazán szép mosolyra rápillantva mindenkiben ott Wow érzés.

De mégis mitől igazán szép egy mosoly? Hányszor tettük fel ezt a kérdést? Az ajkak, a fogak állása, mérete, színe, átlátszósága vagy éppen átlátszatlansága mind egyaránt hozzájárulnak esztétikai megjelenésünkhöz.  Napjainkban azonban nem kell belenyugodnunk abba az állapotba, hogy elégedetlenek vagyunk a mosolyunkkal. A mosoly tervezhető, a modern fogorvosi és szájsebészeti beavatkozásoknak hála, a fogak és az íny esztétikája alakítható.

Első cikkünkben a fogak megjelenését, azaz a fehér esztétikát járjuk körbe:

A legáltalánosabb, hogy megfelelő otthoni fogápolással már sokat segíthetünk megjelenésünkön. Azonban ez sajnos gyakran nem elég, ilyenkor fogorvoshoz, szájsebészhez célszerű fordulni.

Az elszíneződött fogakat bizonyos esetekben otthoni praktikákkal egy szint után már nem tudjuk visszajavítani. A gyógyszerek, a dohányzás, a savas italok ellen tartós megoldást kizárólag a fogászati fogfehérítés hoz.

A fogak helyzete összetettebb kérdés. A kusza fogsor fogszabályzása már felnőtt korban is megoldást nyújthat, a rendezett fogsor tisztán tartása pedig jóval egyszerűbb, és az ápolt megjelenésed könnyen fenntarthatóvá válik

A hiányzó fogak eleve gátolják a szép mosolyt. Az elülső, front fogak hiánya mindenkiben önbizalom hiányt okoz, így annak pótlása mindenki számára egyértelmű igény. Azonban amennyiben a hátsó – nem látszó őrlőfogak – hiányoznak gyakran elodázzuk annak pótlását, miközben ezzel csak egyre nehezebbé tesszük azt, hiszen a foghiány miatt egész fogsorunk „szétcsúszhat”, levegősebbé válhat. Tervezzük meg előre a fogpótlást, már a reménytelen jövőjű fog eltávolításakor, így elkerülhetjük a jövőben a felesleges vesződségeket és költségeket.

A fogcsikorgatott, vagy egyéb okból deformálódott fogak foganyagának helyreállítása, nem csak esztétikái kérdés, hiszen a harapásban meghatározó szerepe van. Ezért ezen fogak esztétikai beavatkozásásait csak akkor végezhetjük el, ha a harapás harmonikus. Ellenkező esetben előbb azt kell helyreállítani.

A fenti beavatkozásokba kizárólag előzetes tervezés mellett vágj bele, amely szájvizsgálat, lenyomatok, röntgenek és fotók alapján történik:

Rendelőnkben minden a szükséges szakmai felügyelet mellett végzett tervezéssel kezdődik. A páciensek igényeit figyelembevéve választjuk ki a szükséges kezeléseket, hogy minden elvárásnak leginkább megfelelő kezelést válasszuk ki, legyen szó későbbi fogpótlásról, csontépítésről, vagy egyéb esztétikai kezelésről.

A fogpótláshoz kizárólag prémium minőségű Nobel Biocare fogpótlásokat és kifejezetten a páciensre egyénre szabott kiemelkedő minőségű hidakat alkalmazunk, így biztosítva a hosszú távú megoldást a problémára.